Dismiss this notice
Welcome to the new forums.
These will replace the old wanted sections and allow users to interact with each other and get files they need. Also it will allow for more discussion about codeplugs and hopefully help people get more out of this site. Please share any feedback with us via the contact links on the main page so we can keep improving this site for all.

NOTE: You will have to register with this system as the older user logins are not compatible with the new forums.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Džekpots piektdienas vakarā
Tas nebija plānots. Nekad nav.

Strādāju par pārdevēju elektronikas veikalā. Darbs nav putekļains, bet alga tāda, ka starp algas dienu un nākamo algas dienu ir pārāk ilgs klusums. Maija beigas bija smagas – serviss, klienti, kuri domā, ka “man taču ir taisnība”, un priekšnieks, kurš skatās uz pulksteni, kad ieeju pa durvīm.

Tā nu piektdienas vakarā es sēdēju uz balkona ar alu. Jau tumšs. Kaimiņš lejā skatās seriālu tik skaļi, ka varu atpazīt katru dialogu. Man bija 23 eiro makā. Un viena doma galvā: "Kāpēc ne?"

Sen jau biju dzirdējis par šo vietni, bet nekad neaizķēros. Tomēr tajā vakarā es atradu strādājošs Vavada spogulis un iegāju bez liekas čakarēšanās. Reģistrācija aizņēma trīs minūtes. Parasti man visi šie spoguļi liekas aizdomīgi, bet šoreiz viss strādāja gludi. Ieliku 20 eiro, jo desmit atstāju degvielai.

Sākumā nekas īpašs. Spēlēju "Gates of Olympus". Tāds populārs slots ar kritieniem un reizinātājiem. Pirmais desmitnieks izkusis kā saldējums saulē. Otrais – tāpat. Biju jau gatavs aizvērt cilni un iet gulēt.

Bet neaizvēru.

Kaut kāda balsiņa teica: "Pagājušo reizi tu uzvarēji zaudējot. Varbūt šoreiz arī?" Muļķības, protams. Bet es pārgāju uz "Sweet Bonanza" – konfektes, spilveni, viscaur rozā. Likmes 0.40 eiro.

Un tad sākās tas dīvainais ritms.

Es uzvarēju 12 eiro. Tad zaudēju 5. Tad uzvarēju 30. Manā galvā bija tāda kā deja – nē, ne jau mūzika, bet sajūta, ka viss iet pa riņķi. Apmēram pusnaktī es biju uz plusa 70 eiro. Ne liela nauda, bet tāda, kas liek pasmaidīt. Es izņēmu 50 uz maku un atstāju 20 spēlei.

Un tad notika kas traks.

Bonusa pirkums. Tas ir, kad maksā 10x likmi un garantēti dabū bonusu. Es nekad to nedaru – pārāk dārgi. Bet tajā vakarā nospiedu. Maksāja 20 eiro. Atlikumā palika 0.

Pirmie četri griezieni – tukši. Domāju, nu, izmeta naudu vējā. Bet piektajā krita 20x reizinātājs. Sestajā – 50x. Tad divi 10x pēc kārtas. Kad sestais reizinātājs sastapās ar parasto uzvaru, ekrānā iemirgojās 1470 eiro.

Es nobijos.

Tā nav metafora. Es tiešām atrāvu rokas no klavierēm. Sēdēju tumsā, tikai telefona gaisma starp pirkstiem. Kaimiņš lejā jau gulēja. Dzirdēju tikai savu sirdi.

Es paņēmu telefonu, divreiz pārbaudīju strādājošs Vavada spogulis atkal – jā, tā pati summa. Neizņēmu uzreiz. Nē. Es vēl nospēlēju vienu griezienu ar 0.20 eiro. Tīri simboliski. Zaudēju. Tad nospiedu izņemšanu.

1500 eiro uz karti.

Nedomājiet, ka es kļuvu traks. Nopirku jaunas riepas savai vecajai Audi. Palīdzēju brālim ar īri. Un atlikušos 400 aizvedu sievu uz restorānu, kur rēķins par vakariņām bija lielāks par manu iknedēļas algu. Viņa nesaprata, no kurienes nauda. Pateicu – bonuss darbā.

Meli, protams. Bet labie meli.

Kas man palika prātā? Ne jau pati nauda. Bet sajūta, ka vienā vakarā tu vari mainīt savu nākamo nedēļu. Nebija nekādas mistikas. Nebija “veiksmes zīmju” vai “pilnmēness ietekmes”. Vienkārši notika tā, ka konfekšu slots ar 0.40 likmi izmeta kaut ko, ko matemātika sauc par “retumu”.

Es joprojām spēlēju. Reizi mēnesī. Ielieku 20, izklaidējos, cerot, ka varbūt atkārtojas. Bet ne jau ar cerību kļūt bagātam. Vienkārši tāpēc, ka dzīvē ir forši, ja tev ir stāsts. Stāsts par piektdienu, kad tu ar tukšu maku aizgāji uz balkona, bet atgriezies ar jaunām riepām un smaidu, kuru nevar nopirkt.

Strādājošs Vavada spogulis man palicis atvērts pārlūkā. Nevis tāpēc, ka esmu atkarīgs. Bet kā atgādinājums – dažreiz negaidītākajā vakarā, kad tev šķiet, ka nekas nesanāks, visums (vai varbūt vienkārši random numuru ģenerators) izdomā, ka šoreiz – jā. Tagad ir tava kārta.

Un es paņēmu to kārti. Nezaudēju sevi. Vienkārši nopirku mieru uz pāris mēnešiem.

Un ziniet ko? Tas ir vairāk, nekā jebkurš darbs man ir devis.
Reply

Messages In This Thread
Džekpots piektdienas vakarā - by eabrownme - 06-13-2026, 03:54 PM
RE: Džekpots piektdienas vakarā - by Jimin Park - 06-18-2026, 12:19 AM
RE: Džekpots piektdienas vakarā - by Jimin Park - 06-18-2026, 01:15 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)