Dismiss this notice
Welcome to the new forums.
These will replace the old wanted sections and allow users to interact with each other and get files they need. Also it will allow for more discussion about codeplugs and hopefully help people get more out of this site. Please share any feedback with us via the contact links on the main page so we can keep improving this site for all.

NOTE: You will have to register with this system as the older user logins are not compatible with the new forums.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A kertész, aki megtalálta a szerencsét
Szeretem a csendet. Nem a temető csendjét, hanem azt a fajta békés nyugalmat, amikor csak a metszőolló kattog a kezemben, és a föld illata száll a reggeli pára kíséretében. Tíz éve dolgozom kertészként egy kis magánbirtokon a Balaton-felvidéken. A munkám monoton, de én szeretem. A rózsák, a levendula, a tuja – minden növénynek megvan a maga ritmusa. Az életem is ilyen ritmusos volt, egészen addig a hétfő reggelig, amikor minden megváltozott.

A ház, ahol dolgozom, egy idős hölgyé, Ilonáé. Nyolcvanöt éves, de a szeme még mindig olyan éles, hogy észreveszi, ha egy levélke rossz irányba hajlik. Azon a reggelen azonban nem a kert érdekelte. A teraszon ült, és egy tableten böngészett.

– Képzeld, Bandi – mondta, miközben a szemüvegét a homlokára tolta. – Az unokám mutatta ezt az oldalt. Azt állítja, hogy itt tényleg lehet nyerni. Nem nagy összegeket, de néha igen.

Ilona mindig is szeretett kockáztatni. Fiatal korában a lóversenyre tette a pénzét, de most, hogy már alig jár ki a házból, az online tér lett a játszótere. Ránéztem a tablet kijelzőjére, és egy vibráló, színes felületet láttam. Pörgetős játékok, kártyák, rulett – minden, ami egy kis izgalmat hozhat a nyugdíjas hétköznapokba.

– Nem hiszek én ezekben – mondtam, és tovább metszettem a bokrokat. – Inkább a földben bízom.

Ilona csak nevetett. – Pedig, ha egyszer kipróbálnád, lehet, hogy megváltozna a véleményed. Az unokám adott egy kódot, amivel kezdőként plusz pénzt kap az ember. Azt mondta, ez a ""vavada promo code 2026"" – vagy valami ilyesmi. Beírta, és nyert százezer forintot.

Elhessegettem a gondolatot. Nekem elég volt a fizetésem, nem akartam szerencsejátékra költeni. De azért a fülembe mászott a dolog. Este, mikor hazaértem a kis albérletembe, eszembe jutott Ilona szava. Leültem a régi laptopom elé, és beütöttem a keresőbe a nevet. Az oldal letisztult volt, nem olyan hivalkodó, mint ahogy elképzeltem. Ingyenes játékokat is kínáltak, gondoltam, kipróbálom.

Nem is gondoltam volna, hogy milyen gyorsan beszippant. Nem azért, mert függő lettem, hanem mert tényleg izgalmas volt. A második este, egy unalmas esős este, amikor a szerszámokat tisztogattam, regisztráltam. Beütöttem a kódot, amit Ilona említett – a **vavada promo code 2026**-ot, ami még mindig működött –, és kaptam egy bónuszt. Nem volt nagy összeg, de elég volt arra, hogy elkezdjek játszani.

Az első héten nyertem harmincezer forintot. A második héten negyvenezret. Nem voltam kapzsi, minden este csak egy órát játszottam, mintha egy új hobbim lenne. A kertészkedés után ez volt a kikapcsolódásom. A feleségem, aki elhagyott két éve, mindig azt mondta, hogy unalmas vagyok. Hát most volt egy kis titkom.

A nagy áttörés egy szerda éjszaka jött. Esős, szeles idő volt, a balatoni vihar zúgott az ablakokban. Nem tudtam aludni, elővettem a laptopot. Egy egyszerű nyerőgépes játékra kattintottam, ahol gyümölcsök pörögtek. Tétnek feltettem tízezer forintot – ami nagy összeg volt nekem. A kertész fizetésemből nem futotta nagy dolgokra. A kerekek pörögtek, a szívem is gyorsabban vert. Aztán megálltak.

Három cseresznye, három csillag, három hetes. A gép felfénylett, és a képernyőn megjelent egy szám: 1 200 000 forint. Pislogtam. Nem hittem el. Újra beléptem a fiókomba, hátha rosszul láttam. De a szám ott volt, szép nagy betűkkel: 1,2 millió.

– Basszus – suttogtam magam elé.

Nem rohantam a boltba autót venni, nem kezdtem el terveket szőni. Csak ültem, és néztem a képernyőt. Eszembe jutott Ilona, aki rámosolygott a reggeli kávé mellett, és aki belevitt ebbe a világba. Másnap reggel, mikor kimentem a kertbe, a rózsák még illatosabbak voltak, a levendula még lilább. Valami megváltozott.

Ilonának elmeséltem a nyereményt. Ő csak annyit mondott: – Látod, Bandi? A földön kívül van más élet is.

A pénzből kifizettem az adósságaimat, vettem egy új metszőollót – mert a régi már rozsdás volt –, és a maradékot félretettem. De a legfontosabb, amit kaptam, az a tudat volt, hogy néha a véletlen is a segítségünkre lehet. Nem lettem világutazó vagy milliomos, de lett egy kis tartalékom, ami nyugalmat ad.

Azóta is játszom néha, de már nem a pénzért. Inkább azért az érzésért, amikor a pörgés megáll, és a gép kijelzi a nyereményt. Ez olyan, mint amikor a kertben a mag kihajt – váratlan, de gyönyörű. És ha valaki kipróbálná, van egy jó tanácsom: ne feledje el a **vavada promo code 2026**-ot. Ilona unokája szerint ez a kód szerencsét hoz. Lehet, hogy igaza van.

A kertész élete egyszerű, de most egy picit mesésebb lett. És ez a mesésség a legjobb, amit egy ember kaphat.
Reply

Messages In This Thread
A kertész, aki megtalálta a szerencsét - by eabrownme - 07-15-2026, 02:53 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)