Dismiss this notice
Welcome to the new forums.
These will replace the old wanted sections and allow users to interact with each other and get files they need. Also it will allow for more discussion about codeplugs and hopefully help people get more out of this site. Please share any feedback with us via the contact links on the main page so we can keep improving this site for all.

NOTE: You will have to register with this system as the older user logins are not compatible with the new forums.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kai sėkmė pabeldė į mano žvejybinės dėžės dangtį
Aš visada buvau tas tipas, kuris mėgsta ramybę. Ne, aš ne koks nors vienuolis ar atsiskyrėlis, tiesiog mano darbas – psichologas – reikalauja nuolatinio įsiklausymo į kitus, jų problemas, rūpesčius. Po aštuonių valandų intensyvaus pokalbio, kai išklausai dešimtis skirtingų istorijų, smegenys tiesiog pradeda virti. Mano išeitis – gamta. Ypač žvejyba. Sėdėjimas prie upės su meškere rankose, kai girdi tik vandens čiurlenimą ir paukščių giesmes – tai geriausia meditacija. Tačiau vieną šaltą lapkričio vakarą, kai lietus pliaupė jau trečią dieną iš eilės, o žvejyba buvo atšaukta, aš atradau netikėtą būdą atsipalaiduoti.

Buvau namie, vienas. Žmona su vaikais išvažiavo pas uošvius, o aš likau su savo mintimis ir... nuoboduliu. Naršiau internete, žiūrėjau žvejybos forumus, kol akys nukrypo į vieną reklamjuostę. Kažkoks kazino. Is pradžių norėjau užverti, bet mintyse šovė: „O kodėl gi ne? Juk neprivalau pralošti visų santaupų“. Prisiminiau, kaip kolega darbe kartą užsiminė, kad kartais užsuka į Vavada, kad „išvėdintų galvą“. Aš visada į tai žiūrėjau skeptiškai, bet tą vakarą kažkas manyje spragtelėjo. Galbūt tai buvo tiesiog troškimas pakeisti monotoniją.

Taip aš atsidūriau svetainėje. Atvėriau nustatymus, ir prieš akis išdygo paprastas langas su užrašu, raginančiu prisijungti. Be jokių dramų, be jokių problemų – tiesiog įvedžiau duomenis ir atlikau vavada login. Viskas buvo taip paprasta, kad net pasijutau kvailai, kodėl anksčiau to nebandžiau. Sąsaja buvo švari, be jokių perteklinų blizgučių, kurie erzina. Pradėjau nuo minimalios sumos – dvidešimties eurų. Pagalvojau: „Jei pralošiu, tai bent jau kavos puodelio kaina, o jei laimėsiu... na, bent bus įdomu“.

Pirmi du sukiojimai buvo tušti. Galvojau, na, tipinis scenarijus. Bet trečiasis... trečiasis privertė mano širdį plakti greičiau. Pasirinkau paprastą žaidimą, kažkokį „Book of...“ tipo automatinį žaidimą, kur sukasi būgnai. Ir staiga – trys vienodi simboliai. Mažas laimėjimas, vos penkiasdešimt eurų, bet jausmas buvo neapsakomas. Ne dėl pinigų, o dėl tos akimirkos, kai supranti, kad sėkmė nusprendė pažvarbinti tavo duris. Aš pradėjau juoktis, vienas sėdėdamas kambaryje. Tada pagalvojau apie visus tuos žmones psichologijos kabinete, kurie bijo rizikuoti, kurie gyvena pagal griežtus šablonus. O čia, prie ekrano, aš leidau sau būti impulsyviam.

Per kitą valandą aš laimėjau dar tris kartus. Sumos buvo mažos – kartais dešimt, kartais dvidešimt eurų. Bet aš nepersistengiau. Kai sąskaitoje susikaupė apie šimtas penkiasdešimt eurų, aš sustojau. Išsigryninau pinigus ir išjungė kompiuterį. Jaučiau lengvumą. Kaip po gero masažo ar ilgo pasivaikščiojimo miške. Ir svarbiausia – aš neįklimpau. Žinojau, kada sustoti. Tai buvo ne apie godumą, o apie procesą. Ši patirtis privertė susimąstyti: kodėl mes taip bijome malonumo? Mes dirbame, sukame ratus kaip voverės narve, o pamirštame, kad gyvenimas turi būti įvairus.

Po kelių dienų, kai vėl buvo lietinga, o žvejyba vėl neįmanoma, aš nusprendžiau pakartoti. Bet šį kartą nusistačiau taisykles: ne daugiau nei valanda ir ne daugiau nei penkiasdešimt eurų. Įsijungiau kompiuterį, ir vėl tas pats pažįstamas jausmas – švelnus jaudulys prieš prisijungiant. Šį kartą aš jau žinojau, kaip viskas veikia. Prisijungimo procesas buvo sklandus, vos kelios sekundės. Ir vėl – tos pačios spalvos, tas pats paprastumas. Man patinka, kad nėra jokių reklaminių langų ar nereikalingų garsų. Tiesiog žaidimas ir tu.

Tą vakarą laimėjau mažiau – vos trisdešimt eurų. Bet aš jaučiausi patenkintas. Nesupraskite manęs klaidingai, aš nepropaguoju lošimų. Tai ne mano, kaip psichologo, darbo dalis. Bet aš suprantu, kad kartais reikia kažko, kas išmuštų iš kasdienybės rutinos. Mano pacientai dažnai sako, kad jiems trūksta „kibirkšties“. Jie eina į darbą, grįžta namo, žiūri televizorių ir miega. O čia, šiame virtualiame pasaulyje, aš radau būdą pajudinti savo emocijas be jokių rimtų pasekmių. Aš kontroliuoju procesą, o ne jis mane.

Yra dalykų, kurių išmokau per šią patirtį. Pirmiausia, nereikia bijoti naujų dalykų. Aš, kaip žvejys, visada ieškau naujų vietų prie upės. Kodėl gi neieškoti naujų vietų internete? Antra, svarbu turėti savigarbą ir ribas. Aš niekada nebandžiau atgauti pralaimėtų pinigų – jei pralaimiu, tai pralaimiu, ir viskas. Tai tik žaidimas. Trečia, dalintis patirtimi yra sveika. Kai papasakojau savo kolegai apie šį atradimą, jis nustebo. Jis sakė, kad irgi žino apie šią platformą, bet niekada rimtai nebandė. O aš atradau, kad tai gali būti smagus laiko praleidimo būdas, kai nėra ką veikti.

Žinoma, aš nesakau, kad tai turėtų tapti kasdieniu užsiėmimu. Bet kartais, po sunkios darbo savaitės, kai klausau apie skyrybas, finansines problemas ir sveikatos bėdas, aš tiesiog noriu pabėgti. Ne nuo atsakomybės, o nuo per didelio rimtumo. Mano žvejybinė dėžė visada laukia savo eilės, bet kol upė užšalusi arba lyja, aš turiu Vavada. Tai kaip maža paslaptis, kurią atradau sau. Ir žinote, kai vėl prieisiu prie ekrano ir pamatysiu tą pažįstamą prisijungimo langą, aš šypsosiuos. Nes žinau, kad manęs laukia ne tik galimybė laimėti, bet ir galimybė pailsėti nuo rutinos.

Baigdamas noriu pasakyti: gyvenimas per trumpas, kad bijotume mažų džiaugsmų. Svarbiausia – saikas ir sveikas protas. Aš vis dar esu tas pats psichologas, vis dar myliu žvejybą ir savo šeimą. Bet dabar aš turiu dar vieną įrankį, kuris padeda man išlikti pozityviam. Ir jei jūs kada nors pagausite save svarstant, ar verta pabandyti, pagalvokite apie mane – žmogų, kuris pradėjo nuo dvidešimties eurų ir atrado netikėtą pramogą. Tik nepamirškite: jūs kontroliuojate žaidimą, o ne jis jus.
Reply

Messages In This Thread
Kai sėkmė pabeldė į mano žvejybinės dėžės dangtį - by eabrownme - 07-24-2026, 03:23 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)